20. LIPNJA 2012. 09:45h

Talijani, Francuzi, Nijemci i Španjolci rješavaju krizu u eurozoni

Foto

Svijet
0

Tekst

Čelnici četiri glavne ekonomije u eurozoni (Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska) sastat će se u petak u Rimu kako bi približili stavove prije europskog summita radi zaustavljanja beskonačne krize koja izravno prijeti Madridu i Rimu.

Predsjednik talijanske vlade Mario Monti, koji namjerava odigrati posredničku ulogu između Pariza i Berlina, susrest će se s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom, koji je u Rimu bio već prošlog četvrtka, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i španjolskim kolegom Marianom Rajoyem.

Mini-summit "bit će prigoda za iznošenje nekih bliskih stajališta" i pronalazak "kompromisa" prije summita EU 28. i 29. lipnja u Bruxellesu, istaknuo je u utorak Francois Hollande na sastanku G20 u meksičkom Los Cabosu. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!