KRVAVI OBRAčUN

1. SIJENJA 2009. 17:39h

Talibanski pobunjenici ubili 20 policajaca

Foto

Svijet
0

Tekst

U me?uvremenu je američka vojska priopćila da su njezine snage ubile osmoricu talibanskih militanata u južnoj pokrajini Zabul.

Talibanski pobunjenici napali su jednu kuću u južnom Afganistanu i ubili 20 afganistanskih policajaca i jednu ženu, a u odvojenim su napadima ubijena dva vojnika NATO-a i osmorica militanata, izjavili su u četvrtak dužnosnici.

Do napada je došlo u južnoj pokrajini Helmand nakon što su se policajci, koji su radili u osiguranju okružnog guvernera, okupili na ručku, rekao je glasnogovornik lokalnih vlasti.

- Neprijateljski borci napali su policajce nakon što su se oni okupili na ručku u kući jednog od njih. U napadu je izgubilo život 20 naših policajaca - kazao je glasnogovornik.

Talibanski glasnogovornik ustvrdio je da je u napadu ubijeno 30 policajaca. Dva pripadnika ISAF-a, od kojih jedan Britanac, ubijena u dva odvojena incidenta na jugu zemlje.

U me?uvremenu je američka vojska priopćila da su njezine snage ubile osmoricu talibanskih militanata u južnoj pokrajini Zabul u srijedu.

 

Dalje.com
1/0