8. LIPNJA 2010. 08:40h

Svjetske burze i dalje u minusu, ulagači na oprezu

Foto

Svijet
0

Tekst

U padu su američke i europske burze, a ulagače je prije svega obeshrabila mogućnost širenja dužničke krize, ali i loši podaci s američkog tržišta rada

Američke i europske burze završile su jučerašnji dan u minisu, a na Wall Streetu S&P 500 indeks zabilježio je na najnižu razinu u sedam mjeseci, javlja Reuters.

Ulagači su na oprezu i izbjegavaju rizična ulaganja zbog širenja dužnike krize u Europi i sporog oporavka američkog tržišta rada.

Dow Jones indeks oslabio 1,16 posto, S&P 500 1,35 posto, a Nasdaq za 2,04 posto. A na europskim burzama londonski FTSE indeks pao je 1,11 posto, frankfurtski DAX oslabio je 0,57 posto, a pariški CAC 1,21 posto.

Analitičari ne očekuju stabilizaciju tržišta sve dok se ne vidi kako će europske zemlje odgovoriti na financijske probleme. Ulagači se naime boje kako bi širenje dužničke krize moglo dovesti do financijske krize slične onoj iz 2008. godine.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!