25. KOLOVOZA 2015. 23:17h

SUSJEDSKI DOGOVOR Crna Gora potpisuje ugovor s BiH i Kosovom o granicama

Sveti Stefan

Foto

Svijet
0

Tekst

Crna Gora će u srijedu u Beču potpisati me?udržavne sporazume o granicama s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, prve koje ova zemlja potpisuje sa susjednim državama, objavljeno je u utorak u Podgorici.

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da sporazumi potvr?uju predanost afirmaciji i kontinuiranom jačanju dobrosusjedskih odnosa, uz puno uvažavanje suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti svake od država.

Najavljeno je da će skupu u Beču prisustvovati crnogorski predsjednik Filip Vujanović, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Igor Lukšić i ministar unutarnjih poslova Raško Konjević.

Na summitu u Beču sudjelovat će i predsjednik crnogorske vlade Milo ?ukanović, koji će govoriti u okviru prve teme "Gospodarska situacija i reformski procesi na zapadnom Balkanu".

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!