NOVI USTUPCI UNIJE

6. OUJKA 2007. 19:32h

Srbija će 2008. postati kandidat za članstvo u EU?

Tekst

Dobivanje kandidature 2008. je ambiciozan cilj, ali pod pozitivnim okolnostima moguće ga je postići, rekao je Oli Rehn Borisu Tadiću.

Srbija bi već sljedeće godine mogla dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, ali pod uvjetom da srbijanska vlada u potpunosti sura?uje s Haškim sudom.

- Dobivanje kandidature 2008. je ambiciozan cilj, ali pod pozitivnim okolnostima moguće ga je postići- rekao je Olli Rehn, povjerenik Europske komisije za proširenje Unije, nakon razgovora sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem.   

Rehn je istaknuo i to da Haški sud treba ocijeniti razinu srbijanske suradnje, ali naglasio je i da Europska unija ima svoje načine ocjenjivanja kooperativnosti.

Suradnja s Haškim sudom uključuje uhićenje i izručenje osumnjičenika za ratne zločine.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!