27. OUJKA 2012. 14:41h

Srbija daje jamstva za privremeno puštanje Šešelja na slobodu

Beogradski parlament

Foto

Svijet
0

Tekst

Šef srbijanskog Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim sudom potvrdio je danas medijima da je poslao pismo Haaškom tribunalu u kojem je najavljena mogućnost jamčenja za privremeno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu. Ljajić je rekao da je u pismu navedeno da je Srbija spremna razmotriti zahtjev za jamstvima za privremeno puštanje Šešelja na slobodu ako Haag to bude zahtijevao.

Šešelj u svojoj završnoj riječi nije formalno zatražio državna jamstva, ali je zato od Haaga zatražio da ga se pusti na privremenu slobodu. 

– Rekao sam da smo spremni razmotriti taj zahtjev za jamstvima i sada očekujemo odgovor – rekao je Ljajić.

Glasnogovornica Haaškog suda Nerma Jelačić nije medijima potvrdila da je Haag dobio pismo. 
– Ne mogu vam potvrditi tu informaciju s obzirom na to da srbijanska vlada takvu korespondenciju obično šalje privatnim putem, a ne kao javni dokument – rekla je u izjavi za Tanjug.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!