3. KOLOVOZA 2012. 20:09h

Španjolski premijer Rajoy obećao da tijekom 2013. neće dirati mirovine

Mariano Rajoy

Foto

Svijet
0

Tekst

Španjolski premijer Mariano Rajoy u petak je obećao kako tijekom 2013. neće dirati mirovine, no namjerava nastaviti sa svojom politikom reformi, unatoč tome što će neke mjere biti vrlo nepopularne.

"Ne namjeravam dirati mirovine u 2013., no nastavit ću s reformama koje smo započeli početkom godine", a neke među njima su vrlo nepopularne, poput primjerice povećanja PDV-a koji će na snagu stupiti od 1. rujna.

Među mjerama najavljenim u srpnju, čiji je cilj smanjiti javni deficit, vlada je ove godine odlučila ukinuti božićnice za zaposlene u javnim službama, u iznosu od jedne mjesečne plaće, te smanjiti naknade za nezaposlene, što će vjerojatno povećati opće nezadovoljstvo među stanovništvom.

"Riječ je o nepopularnim mjerama i ne obećavamo čuda. Naša zadaća je iznimno velika i teška, no nije nemoguća", rekao je Rajoy. Još od izborne kampanje u jesen 2011. Rajoy ponavlja kako ne namjerava smanjivati mirovine. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!