27. TRAVNJA 2012. 21:58h

Španjolska: Stopa nezaposlenosti opet porasla

Foto

Svijet
0

Tekst

Nezaposlenost u Španjolskoj opet je porasla. Prema najnovijim statistikama u Španjolskoj stopa nezaposlenosti iznosi 24,4 posto što je više od 5 milijuna ljudi, točnije 5 639 500, a njih 365 tisuća bez posla je ostalo u prva tri mjeseca ove godine, piše BBC.

Prije pet godina stopa nezaposlenosti je bila 7,9 posto, a danas Španjolska ima najviše nezaposlenih u Europskoj Uniji.Nova Vlada najavila je reforme, ali i drastične mjere štednje što je nedavno natjeralo Španjolce na ulice.

Svjetski ekonomisti tvrde kako se situacija u Španjolskoj počinje izjednačavati s Grčkom, a zbog duboke recesije su se i investitori počeli povlačiti.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!