1. KOLOVOZA 2013. 21:15h

Snowden zahvalio Rusiji: Pravda je pobijedila

Foto

Svijet
0

Tekst

Bivši zaposlenik američke tajne službe Edward Snowden izjavio je kako odluka ruskih vlasti da mu daju privremeni azil predstavlja pobjedu vladavine prava te je na tomu zahvalio službenoj Moskvi, istodobno optuživši Sjedinjene Države da se izruguju me?unarodnom pravu, objavljeno je na internetskoj stranici WikiLeaks.

"U posljednjih osam tjedana uvjerili smo se u to da Obamina administracija ne poštuje ni me?unarodno ni domaće pravo, no na kraju je pravda pobijedila", rekao je Snowden u priopćenju koje je objavio WikiLeaks, organizacija koja objavljuje tajne informacije.

"Zahvaljujem Moskvi što mi je omogućila privremeni azil u skladu s vlastitim zakonima i s me?unarodnim obvezama", rekao je Snowden koji je u četvrtak napustio moskovsku zračnu luku Šeremetjevo gdje je proveo više od mjesec dana.

WikiLeaks, internetska stranica koja je odigrala aktivnu ulogu u bijegu mladoga američkog informatičara, objasnila je da je Snowden zračnu luku Šeremetjevo napustio pod nadzorom pravnice i novinarke Sarah Harrison, koja je uz njega od dolaska u moskovsku zračnu luku.

"Edwardu Snowdenu odobren je privremeni azil u Rusiji i napustio je zračnu luku s predstavnicima WikiLeaksa", rekla je članica te organizacije Sarah Harrison. Mjesto njegova boravka neće biti poznato.

 

(Hina) 
 

Dalje.com
1/0