27. LIPNJA 2012. 19:01h

Slovenija: Tražili vinjetu, pronašli dvadeset kila kokaina

Foto

Svijet
0

Tekst

Dvadeset kilograma kokaina, čija je vrijednost procijenjena na milijun eura, otkrili su slovenski carinici i policija u vozilu u kojemu su se dvojica slovenskih državljana vozila iz Austrije prema Ljubljani.

Kako je u priopćenju za javnost u srijedu objavila slovenska carinska uprava, njihovi su djelatnici u četvrtak prošli tjedan prilikom mobilne kontrole vozila bez vinjeta opazili sumnjivo vozilo marke Fiat multipla.

Na graničnom prijelazu Karavanke - Ljubljana, na autocesti u blizini Jesenica, zaustavili su vozilo u kojemu su bili 45-godišnji Ljubljančanin koji je vozio, te 53-godišnji suputnik iz okolice Kočevja.

Nakon razgovora s obojicom, odlučili su se za pregled vozila i prtljage. U donjem dijelu putničke kabine otkriven je pregrađen prostor s robom za koju im se učinilo da su narkotici.

Policija koju su pozvali na mjesto događaja utvrdila je da je riječ o 20 kilograma kokaina, procijenjene vrijednosti od milijun eura.

Istražni sudac u međuvremenu je za oba osumnjičenika odredio pritvor, objavila je u srijedu slovenska carinska uprava. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!