2. SVIBNJA 2012. 09:12h

Skopje: Muškarci ubijeni zbog stvaranja ozračja straha i nesigurnosti

Foto

Svijet
0

Tekst

Na više lokacija u Skopju makedonska je policija jučer privela 20 osoba za koje sumnja da su povezani s peterostrukim ubojstvom u naselju Radišanima..

Privedeni su najvećim djelom makedonski državljani, pripadnici radikalne islamističke skupine koji su se borili protiv međunarodne NATO-ve koalicije u Afganistanu i Pakistanu, izvjestila je makedonska ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankulovska...

Žrtve nisu bile ni u kakvoj vezi s ubojicama, a glavni motiv bio je stvaranje nesigurnosti i straha među građanima. Riječ je o sljedbencima radikalnog islama, koji su podjednako opasni i za kršćane i za muslimane, kazala je Jankolovska.

Operacijom "Monstrum" u kojoj je sudjelovalo 800-injak pripadnika policije izvršen je preteres u 26 objekata gdje je pronađena veća količina oružja i knjiga. Podsjetimo kako su sredinom travnja u skopskom naseju Radišanima ubijena petorica muškarca, a njihova su tijela pronađena blizu Smiljkovskog jezera. (Mediaservis)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!