23. TRAVNJA 2012. 22:07h

Sjeverna Koreja televizijskim prilogom prijetila Južnoj Koreji

Foto

Svijet
0

Tekst

Sjevernokorejska televizija emitirala je prilog u kojemu se prijeti napadom na Južnu Koreju te prikazuje obučavanje sjevernokorejskih vojnica za ubojstvo južnokorejskog predsjednika Leeja Myung-baka.

Voditeljica u prilogu govori kako će, nakon što "revolucionarne snage" poduzmu posebnu akciju, svi "provokatori" biti "spaljeni sa zemljom za tri ili četiri minute, ili kraće s našim jedinstvenim metodama kojima još nitko nije posvjedočio". Nije pruženo više detalja o posebnoj akciji i metodama koje se spominju u prilogu.

Televizija je također prikazala snimku vježbe sjevernokorejskih vojnika koji se zavjetuju na ubojstvo Leeja Myung-baka te nožem ubadaju i pucaju na mete na kojima piše "Lee". Nije poznato koliko su te snimke vojnih vježbi stare, no čini se da Sjeverna Koreja zaoštrava odnose s predsjednikom južnih susjeda zbog njegova napada na raketu koju su Sjevernokorejci neuspješno lansirali na 100. rođendan nekadašnjeg vođe Kima Il-sunga.

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje dviju Koreja Kim Hyung-suk rekao je kako je vlada Južne Koreje zabrinuta zaoštravanjem prijetnje sa sjevera te općenito odnosa između dviju država.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!