29. VELJAE 2012. 16:50h

Sjeverna Koreja obustavlja obogaćivanje urana, zauzvrat SAD šalje hranu

Foto

Svijet
0

Tekst

 

Sjeverna Koreja pristala je obustaviti obogaćivanje urana dok su s druge strane iz Washingtona obećali oko 240 tisuća tona prehrambene pomoći toj zemlji, uz mogućnost dodatnog slanja hrane, javlja BBC.

Glasnogovornica State departmenta Victoria Nuland izjavila je kako se Pyonyang obvezao na obustavu nuklearnog programa kao i na testiranje projektila dalekog dometa te je dodala kako je Sjeverna Koreja pristala da UN-ovi inspektori posjete postrojenje u Yongbyonu da provjere ispunjavaju li dogovor.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!