SVJEDOčENJE MUDŽAHEDINA

16. SIJENJA 2009. 19:47h

Sjekli smo ljude motornim pilama i rezali im glave

Foto

Svijet
0

Tekst

Pripadnik Al Qaide ispričao je srpskom Tužiteljstvu kako su pripadnici odreda El Mudžahedin mučili i ubijali Srbe i Hrvate.

Ali Hamad, pripadnik Al Qaide i državljanin Bahreina koji je zatražio azil u Srbiji priznao je kako je sudjelovao u zločinima odreda ''El Mudžahedin'' nad Srbima i Hrvatima u Zavidovićima i Orašcu, javlja Press Online.

Hamad je odležao 12-godišnju zatvorsku kaznu u Bosni, a sada kaže kako sve priznaje zbog grižnje savjesti te za sebe ne traži nikakve privilegije. Njegov odvjetnik, Duško Tomić, kaže kako ne traži trajni azil, nego status privremeno iseljenog na tri mjeseca kako bi se provjerilo njegove navode, a nakon toga bi se vratio u Bahrein.

Reuters-.--.-Oskvrnuti muslimanski grobovi na groblju Notre Dame de Lorette
Oskvrnuti muslimanski grobovi na groblju Notre Dame de Lorette
Photo javno100  
Kaže kako je najveći broj ubojstava izvršio Egipćanin Abu Mina koji je bio zadužen za sigurnost i specijalne zadatke u odredu. Mina je, priča Hamad, sjekao žive ljude motornom pilom i rezao im glave velikim nožem i sjekirom pred postrojenim mudžahedinima. Ostalima je nare?ivao da nabijaju zatvorenike na kolac i ostavljaju ih da umiru u najgorim mukama, kaže Hamad te nastavlja kako je Abu Mina ubio 14-godišnjeg dječaka, a dječakovog oca prisilili su da gleda kako mu ubijaju sina.

Tjerali svećenike da ljube odrubljenu glavu

Hamad kaže kako su u to vrijeme zarobljena četiri katolička svećenika koji su trebali biti razmijenjeni za njihove vojnike. Jednog od svećenika su zaklali, odrubili mu glavu, te tjerali ostale svećenike da ljube odrubljenu glavu. Kaže i da su ubijena i dvojica Britanaca, novinara BBC-a.

Srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine predložilo je srpskoj vladi da Hamadu omogući odlazak u Srbiju na svjedočenje jer, kako kaže tužitelj Vladimir Vukčević, Ali Hamad mogao bi biti vrlo koristan svjedok. Slučaj Zavidović je, napominju u Tužiteljstvu, jedan od najstrašnijih masakara.

U Tužiteljstvu kažu kako su pripadnici odreda El Mudžahedin jednom prilikom zarobili 60 srpskih vojnika koje su mučili, a sve su snimali kamerom, te su se jedno vrijeme te kazete mogle posuditi u Domu kulture u Zavidovićima.

 

Dalje.com
1/0