22. RUJNA 2012. 21:49h

Sirijski pobunjenici vratili glavno zapovjedništvo iz Turske u Siriju

Foto

Svijet
0

Tekst

Zapovjednik Slobodne sirijske vojske u subotu je izjavio da se glavno zapovjedništvo pobunjeničkih snaga premjestilo iz Turske u Siriju, ali nije naveo točnu lokaciju.

Glavna sirijska pobunjenička skupina objavila je da je njihov zapovjedni centar premješten na "oslobođena područja" u Siriji dok pobunjenici napadaju nadzorne točke režimskih snaga na sjeveru Sirije.

Zapovjednik Slobodne sirijske vojske (FSA) Riad al-Asad na video snimci je potvrdio taj potez a čelnik vojnog vijeća koje okuplja pobunjeničke čelnike, general Mustafa al-Šeik, agenciji AFP je rekao da će "premještaj omogućiti zapovjednom središtu da bude bliže borcima".

Pobunjenici su u posljednje vrijeme učvrstili svoj nadzor nad većim dijelovima ruralnih teritorija na sjeveru Sirije ali su njihovi položaji i dalje ranjivi pred napadima helikoptera i zrakoplova.

Pobunjenici su pokrenuli ofenzivu i regijama Aleppa Om i Kaf Jum i napali nekoliko nadzornih točaka režimskih snaga a u sukobima je poginulo najmanje 11 vojnika vladinih snaga i petorica pobunjeničkh boraca, po izjavi Sirijskog opservatorija za ljudska prava agenciji AFP. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!