20. SRPNJA 2012. 22:26h

Sirija broji mrtve: Na prvi dan ramazanskog posta stradalo 128 ljudi

Foto

Svijet
0

Tekst

Najmanje je 128 osoba u petak smrtno stradalo u nasilju u Siriji, prvoga dana ramazanskog posta, objavio je sirijski Opservatorij za ljudska prava sa sjedi┬Ütem u Londonu, a slu┬×beni sirijski izvori izvijestili su kako je ┬Üef Asadove tajne slu┬×be u petak podlegao ozljedama zadobivenim u napadu bomba┬Üa samoubojice po─Źinjenom u srijedu u zgradi slu┬×be nacionalne sigurnosti, pri ─Źemu su poginula jo┬Ü trojica visokih du┬×nosnika i Asadovih bliskih suradnika.

Me─Ĺu ubijenima u Siriji u petak je 85 civila, 26 vojnika i 17 ustanika. Na podru─Źju oko Damaska ubijeno ih je najvi┬Üe - 25 civila, kojima je danas ondje odana po─Źast. U Homsu ih je ubijeno 15, a u pokrajini Idleb 12 civila. I ondje je odana po─Źast smrtno stradalim stanovnicima. U pokrajini Dera ubijeno je jedanaest civila i dva ustanika.

Tijekom prosvjeda koji se tradicionalno odr┬×avaju petkom u ─Źetvrti Damaska D┬×obar prosvjednici su isticali transparente na kojima je pisalo: "Strpite se stanovnici Damaska, jer pobjeda je blizu", a demonstranti u pobunjeni─Źkom gradu Dumi, blizu Damaska izvikivali su: "Slobodna sirijska vojska razbit ─çe Asadovu glavu!" (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!