20. LIPNJA 2012. 11:38h

Sirija: U Latakiji ubijeno najmanje 20 Asadovih vojnika

Foto

Svijet
0

Tekst

Najmanje 20 sirijskih vojnika ubijeno je u srijedu u području Latakije, na sjeverozapadu zemlje, većinom u sukobima s ustanicima, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

U sukobima koji su izbili tijekom noći i nastavljeni su do zore, smrtno je stradalo i pet ustanika u području "planine Kurda", kazao je Rami Abdel Rahman, predsjednik Opservatorija. Ranjeno je više desetaka vojnika.

U blizini Damaska ubijen je i jedan šijitski svećenik. Naoružane osobe ubile su ga u području Sajide Zainab, mjesta šijitskog hodočašća u kojem se nalazi mauzolej unuke proroka Muhameda.

U pokrajini Damask ubijen je i jedan civil u pucnjavi vladinih snaga u gradu Harasta gdje je stradao i jedan ustanički časnik, podlegavši ozljedama nakon pokušaja ubojstva.

Unatoč porastu nasilja zbog kojeg su obustavili djelovanje, promatrači UN ostat će u Siriji, ustvrdio je u utorak voditelj mirotvornih operacija UN Herve Ladsous. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!