5. SRPNJA 2012. 21:20h

Sirija: Al-Asadov general prebjegao u Tursku

Foto

Svijet
0

Tekst

General elitne sirijske Republikanske garde prebjegao je u Tursku, objavljeno je u ─Źetvrtak na jednoj internetskoj stranici, i to je prvi takav objavljeni bijeg visoko rangiranog ─Źasnika vojske predsjednika Ba┬Üara al Asada otkako je po─Źela pobuna protiv njega prije 16 mjeseci.

"Jedan visoki izvor u snagama sigurnosti potvrdio je bijeg generala (Manafa) Tlasa u Tursku", navodi se na internetskoj stranici Syriasteps koja je povezana sa sirijskim sigurnosnim aparatom. "Njegov bijeg ne zna─Źi ni┬Üta", rekao je jedan vojni du┬×nosnik. "Da ga je sirijska obavje┬Ütajna slu┬×ba ┬×eljela uhititi, to bi i u─Źinila", dodao je.

Sirijski oporbeni aktivisti su rekli da imaju informacije o tome da je Tlas u Turskoj, ali da ga ne smatraju prebjegom dok se sam ne oglasi u vezi s tim.

Tlas, pripadnik sunitske ve─çine u Siriji i biv┬Üi blizak Asadov prijatelj, bio je zapovjednik brigade u Republikanskoj gardi, jednoj od najbolje opremljenih postrojbi u sirijskoj vojsci gdje dominiraju ─Źlanovi Asadove sekte Alavita. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!