19. TRAVNJA 2012. 11:24h

Silvio Berlusconi pod novom istragom zbog utjecaja na svjedoke

Foto

Svijet
0

Tekst

Protiv bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija tužiteljstvo u Bariju pokrenulo je novu istragu pod sumnjom da je platio šutnju Giampaola Tarantinija, koji je dovodio djevojke na njegove zabave, sa 850 tisuća eura.

Silvio Berlusconi upisan je u knjigu osoba pod istragom tužiteljstva u Bariju jer je “zajedno s Valterom Lavitolom naveo Giampaola Tarantinija na lažne izjave ili na nedavanje izjava tužiteljima u istrazi o prostitutkama koje je poduzetnik iz Barija upućivao u palaču Grazioli (Berlusconijeva rimska rezidencija) i u vilu Certosa (Berlusconijeva vikendica na Sardiniji) na noćne zabave”.

Pokretanje nove istrage protiv Berlusconija potpisao je tužitelj u Bariju Pasquale Drago. Za kazneno djelo podmićivanja radi lažnih svjedočenja Berlusconi bi mogao biti osuđen na kaznu od dvije do šest godina zatvora.

Iz osmomjesečnog izbjeglištva u Južnoj Americi, Valter Lavitola, bivši glavni urednik lista Socijalističke stranke “Avanti!”, vratio se prije par dana u Napulj gdje je odmah uhićen. Protiv njega se vodi istraga za korupciju, a navodno je od Berlusconija tražio pet milijuna eura za šutnju. Tužitelji u Napulju Lavitolu su ispitivali osam sati.

Lavitola je proteklih godina dobio 23 milijuna eura iz državne blagajne kao subvenciju za list "Avanti!". Financijska policija jučer je zaplijenila 2,5 milijuna eura u Odjelu za izdavalaštvo predsjedništva talijanske vlade, a novac je bio namijenjen glasilu Avanti! za 2010. godinu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!