9. OUJKA 2012. 16:54h

Šešelj ujutro opet završio u bolnici, njegova stranka krivi Haaški tribunal

Foto

Svijet
0

Tekst

Haaški optuženik Vojislav Šešelj u petak ujutro ponovno je prebačen u bolnicu izvan tribunala nakon što mu je ugrađeni defibrilator tijekom noći izazvao šest električnih impulsa da bi spriječio iznenadnu smrt od ubrzanog srčanog ritma, prenose Nezavisne novine.

Iz Šešeljeve Srpske radikalne stranke, koja je i izvijestila o hospitalizaciji, poručuju kako Haaški tribunal i dalje ugrožava Šešeljev život s konačnim ciljem izazivanja smrti jer namjerno odugovlači s rješavanjem problema jedne neispravne elektrode na defibrilatoru.

Šešelj, kojega se u Haagu tereti za zločine protiv čovječnosti te kršenje zakona i običaja ratovanja, danas se trebao pojaviti u sudnici na statusnoj konferenciji u predmetu za nepoštivanje suda, ali ona je otkazana do daljnjeg. Idućeg bi tjedna trebao dati svoju završnu riječ na suđenju u glavnom predmetu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!