SJEVERNA KOREJA NE ODUSTAJE

10. SVIBNJA 2009. 14:38h

Seoul: Vojska i dalje na prvom mjestu

Groblje tenkova u Njemačkoj koji su odslužili svoje

Foto

Svijet
0

Tekst

Sjeverna Koreja nastavila je s politikom prvenstva vojske i spojila svoje dvije obavještajne agencije te ih pripojila vojsci.

Sjeverna Koreja spojila je dvije ključne obavještajne agencije i pripojila ih vojsci, javila je u nedjelju agencija Yonhap pozivajući se na neimenovane izvore koji tvrde da je svrha toga poteza ojačati vladu i ovlasti vojske.

Južnokorejsko ministarstvo ujedinjenja i nacionalna obavještajna služba nisu mogle potvrditi medijske navode.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Il veliki dio oskudnih državnih resursa izdvaja za vojsku koja broji 1.2 milijuna pripadnika, a u skladu sa svojom politikom "songun" ili politikom prvenstva vojske.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!