22. SVIBNJA 2012. 15:17h

Saznalo se: Istaknuti član svećeničkog reda Kristovih legionara ima dijete

Foto

Svijet
0

Tekst

Članovi svećeničkog reda Kristovih legionara opet su se našli na meti medija nakon što se saznalo da je njihov poglavar Alvaro Corcuera godinama zataškavao činjenicu kako je jedan od istaknutijih članova reda, Thomas Williams, otac djeteta. U pismu koje je poslao članovima svoga reda Corcuera je objasnio kako za Williamsovo dijete znao od 2005. odnosno i prije nego je postao poglavar. Bez obzira na kuloarske priče odlučio je vjerovati riječima svog subrata, poznatog propovjednika i moralnog teologa te autora brojnih djela, kako glasine nisu istinite. Također je napomenuo kako će se optužbe za seksualno zlostavljanje protiv članova reda pomno istražiti.

Nakon što je utvrđeno kako je Williams zaista otac djeteta Corcuera nije učinio ništa kako bi spriječio subrata da propovijeda na seminarima o moralu te javno istupa u raspravama o etici.

I sam Williams, javljaju svjetski mediji, priznao je očinstvo, a priznao je i kako se oglušio na prijedlog poglavara da se "pritaji" i prestane s javnim istupima vjerujući kako je svoje "grijehe ostavio iza sebe te kako se može iskupiti čineći ono što najbolje zna, propovijedati riječ Božju".

Iz reda je naglašeno kako je dijete dobro zbrinuto, a Williams je odbio otkriti identitet majke svoga djeteta.

Podsjetimo, prije samo 11 dana Legionari su priznali kako Vatikan istražuje sedmoricu njihovih svećenika zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika. Dvojica optuženih svećenika oslobođeni su sumnje.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!