15. VELJAE 2012. 22:08h

Sarkozy potvrdio da će u proljeće pokušati opet postati predsjednik

Foto

Svijet
0

Tekst

 

Nicolas Sarkozy potvrdio je u srijedu da će na francuskim predsjedničkim izborima koji će se održati u proljeće pokušati osvojiti drugi uzastopni mandat, prenio je Guardian. Sarkozy, koji se prometnuo u jednog od najjačih europskih lidera desnice, gostovao je u večernjim vijestima privatne televizijske postaje TF1 i pri tom je izjavio da ne namjerava biti kapetan koji će svoj brod napustiti usred oluje.

Iako je u drugom krugu 2007. s lakoćom potukao protukandidatkinju Segolene Royale, stručnjaci predviđaju da bi mu ovogodišnja suparnica François Hollande mogla predstavljati puno veću prepreku u osvajanju drugog mandata.

Istraživanja su pokazala da čak 70 posto francuskih birača Sarkozyja percipira negativno, a njegovo izlaganje privatnog života i braka s Carlom Bruni te teatralnost u ophođenju s javnošću samo su dodatno doprinijeli tom trendu.

Njegovi stavovi oko problematike pitanja imigranata i nezaposlenosti nisu nikoga oduševili dok je socijalistica Hollande stekla simpatije programom koji podupire legalizaciju homoseksualnih brakova i eutanazije.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!