12. KOLOVOZA 2015. 10:12h

SANADERIZACIJA AFRIKE Libijski premijer iznenada i neočekivano dao ostavku!

Abdulah al-Teni

Foto

Svijet
0

Tekst

Libijski premijer kojega je priznala me?unarodna zajednica Abdulah al-Teni objavio je svoju iznenadnu ostavku u utorak navečer u televizijskom intervjuu, izvijestila je libijska novinska agencija LANA lojalna vladi.

Do objave dolazi dok se u utorak u UN-u u Ženevi održavao novi krug me?ulibijskih mirovnih pregovora pod vodstvom izaslanika UN-a u Libiji Bernardina Leona koji pokušava izvući iz protagonista sporazum za vladu nacionalnog jedinstva.

"Libijski premijer al-Teni objavio je ostavku uživo" tijekom talk showa na libijskoj tv postaji, objavila je agencija LANA dodajući da će premijer "podnijeti službeno ostavku parlamentu u nedjelju".

Tijekom talk showa al-Teni je obasut kritikama tv gledatelja o nemaru vlade, nesposobne da zajamči bazične usluge poput struje i prekine nesigurnost u zonama pod svojom kontrolom.

"Ako je moja ostavka rješenje, nudim je ovdje", izjavio je premijer.

Premijer al-Teni izbjegao je pokušaj atentata u svibnju ove godine u Tobruku.

Više od tri godine nakon pada Gadafijeva režima, Libija ima dva parlamenta i dvije suparničke vlade, jednu sa sjedištem u Tripoliju pod okriljem koalicije milicije Fajr Libya, a druge na istoku koju jedinu priznaje me?unarodna zajednica.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!