14. SIJENJA 2012. 18:34h

SAD razmjestio vojnike okolo Irana kako bi ih držali na oku

Foto

Svijet
0

Tekst

SAD je razmjestio 15 tisuća vojnika u Kuvajtu u slučaju da razmirice s Iranom eskaliraju u ratni sukob, prenosi RT. Američke snage tako su gotovo opkolile Iran - prisutne su u Pakistanu, Afganistanu i Iraku, a krajem prošle godine SAD je Ujedinjene Arapske Emirate opremio naprednim oružjem za obranu od podzemnih nuklearnih napada.

General James Mattis, zapovjednik američke Središnje komande, tvrdi kako je SAD razmjestio vojnike kako bi Irance držao na oku, a Amerikance spremnima za odgovor na potencijalnu prijetnju s tog područja.

Zapadne zemlje, a pogotovo SAD, u strahu su od sve razvijenijeg iranskog nuklearnog programa. Iran tvrdi da nije riječ o nuklearnom naoružanju, već običnoj proizvodnji energije u koju ulažu kako bi smanjili ovisnost o njezinom uvozu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!