11. SRPNJA 2012. 08:30h

SAD nije zabrinut zbog flote ruskih brodova koji plove prema Siriji

brod

Foto

Svijet
0

Tekst

Sjedinjene Države svjesne su da flotila ruskih brodova plovi prema sirijskog luci ali još ne vide razlog za zabrinutost, objavila je Bijela kuća u utorak.

"Trenutno nemamo razloga vjerovati da taj potez izlazi iz uobičajenih okvira, no za više pojedinosti upućujem vas na rusku vladu", rekla je agenciji AFP glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće, Erin Pelton.

Rusija je poslala flotilu od sedam ratnih brodova predvođenih protupodmorničkim razaračem u svoju mornaričku bazu u sirijskoj luci Tartusu, izvijestila je agencija Interfax u utorak.

Rusiju je Zapad oštro kritizirao zbog toga što nije prekinula vojne veze sa Sirijom, unatoč sukoba između režima i pobunjenika u kojem su poginule tisuće ljudi. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!