21. VELJAE 2012. 21:48h

Sad Iran prijeti preventivnim napadom "ako mu interesi budu ugroženi"

Foto

Svijet
0

Tekst

 

Iranski vojni zapovjednik, Mohammad Hejazi kazao je kako nije isključena mogućnost da se Iran preventivno aktivira ako osjeti da su njegovi nacionalni interesi ugroženi, prenosi BBC.

Povodom jučerašnjeg predstavljanja novih vojnih vježbi koje se odvijaju na jugu zemlje, a čija je svrha zaštita nuklearnih centara Hejazi je rekao da ukoliko osjete da njihovi neprijatelji žele ugroziti iranske nacionalne interese djelovati će bez odgode i čekanja da neprijatelj prvi krene u akciju.

Podsjetimo, zapadne sile tvrde kako Iran koristi obogaćeni uran kako bi napravio oružje no iz Teherana tvrde da razvijaju nuklearni program isključivo u mirnodopske svrhe.

Prošli tjedan je Iran, kao odgovor na sankcije koje joj pokušavaju nametnuti SAD i EU,  zabranio izvoz nafte u Veliku Britaniju i Francusku, a UN-ovi inspektori stigli u jučer u Teheran kako bi pregovarali s iranskim vlastima o nuklearnom programu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!