25. KOLOVOZA 2015. 08:41h

SAD bi trebao primiti više tisuća izbjeglica iz Sirije ove i iduće godine

izbjeglice

Foto

Svijet
0

Tekst

Sjedinjene Države trebale bi primiti izme?u pet i osam tisuća sirijskih izbjeglica sljedeće godine, objavio je glasnogovornik američkog ministarstva vanjskih poslova John Kirby.

Washington bi trebao na svoj teritorij primiti "izme?u tisuću i dvije tisuće sirijskih izbjeglica ove godine i izme?u 5.000 i 8.000 sljedeće, 2016.", rekao je Kirby.

čelnik UNHCR-a Antonio Guterres u srpnju je kazao da je broj sirijskih izbjeglica premašio četiri milijuna, a da većina živi u bijedi i sanja o emigracijui u Europu nakon što je izgubila svaku nadu o povratku u svoju zemlju razorenu ratom.

Najviše sirijskih izbjeglica nalazi se u Turskoj i u Libanonu.

 

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!