30. KOLOVOZA 2012. 09:53h

SAD: Uragan Isaac oslabio do razine tropske oluje

Uragan Isaac

Foto

Svijet
0

Tekst

Uragan Isaac oslabio je do razine tropske oluje približavanjem Louisiani u srijedu, ali meteorološki uvjeti su i dalje opasni, objavio je američki Nacionalni centar SAD-a za uragane (NHC).

Isaac je oslabio od razine tropske oluje, uz još uvijek opasan porast razine mora i vjetrove koji na mahove pušu 110 km na sat prema ranijih 120, precizirao je NHC u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu.

Unatoč ublaženju, Isaac i dalje prate obilni pljuskovi i jaki vjetrovi, upozoravaju meteorolozi.

NHC također upozorava na mogućnost izoliranih slučajeva tornada duž obala Meksičkog zaljeva i rijeke Mississippi.

Središte oluje nalazi se 80 km jugozapadno od New Orleansa i kreće se prema sjeverozapadu brzinom od 9 km na sat. Nad Louisianom će se nalaziti u srijedu i četvrtak, a u petak ujutro oluja će stići do juga Arkansasa.

Američka vojska izrazila je zadovoljstvo sustavom zaštite od poplava izgrađenim nakon Katrine oko New Orleansa, koji je izdržao olujni plimni val, dok su neka okolna područja poplavljena. (Hina)


 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!