18. RUJNA 2012. 17:06h

Rusija će blokirati YouTube zbog protuislamskog filma

Slika logoa YouTube.

Foto

Svijet
0

Tekst

Youtube bi u Rusiji mogao biti u potpunosti blokiran, jer je ondje nedavno postavljen isječak iz filma protuislamskog sadržaja "Nedužnost muslimana", rekao je u utorak ruski ministar komunikacija Nikolaj Nikoforov.

"To se možda čini duhovitim ili neozbiljnim, no zbog toga video klipa, Youtube bi mogao biti u potpunosti blokiran na području cijele Rusije", nakon što 1. studenoga stupi na snagu novi zakon o internetu, napisao je Nikiforov na Twitteru.

Zakon je usvojen tijekom ljeta, a svrha mu je zaštititi maloljetnike od opasnih sadržaja, osobito pedofilskog i pornografskog karaktera ili sadržaja kojima se promovira droga.

Nikiforovljeva izjava uslijedila je nakon objave ruskog glavnog odvjetništva da će zabraniti emitiranje filma "Nedužnost muslimana" te ga staviti na popis ekstremističkih djela.

U arapskom su svijetu prošli tjedan trajali žestoki protuamerički prosvjedi, kao i nasilje, nakon što je na Youtubeu objavljen 14-minutni isječak iz amaterskog filma u kojemu se vrijeđaju i ismijavaju islam i prorok Muhamed. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!