STANJE ZASAD POD NADZOROM

8. SIJENJA 2010. 16:43h

Rijeke u Bosni i Hercegovini prijete poplavom

Sava se izlila

Foto

Svijet
0

Tekst

Najkritičnije stanje je bilo na području hercegovačkog sela Gabele na granici, gdje je zbog poplave morao biti zatvoren granični prijelaz.

Vodostaj gotovo svih rijeka u Bosni i Hercegovini i u petak je bio na kritičnoj razini te i dalje prijeti opasnost od poplava, objavili su lokalni mediji i službe civilne zaštite u toj zemlji.

Mnogobrojna naselja poput onih u Sarajevskom polju i dalje su pod vodom, no stanje je pod nadzorom a civilna zaštita i vatrogasci nastavljaju pružati pomoć ugroženom stanovništvu koje pokušava sačuvati potopljenu imovinu.

Najkritičnije stanje u petak je bilo na području hercegovačkog sela Gabele na granici s Hrvatskom, gdje je zbog poplave morao biti zatvoren i međunarodni granični prijelaz Gabela Polje.

Na toj su lokaciji pripadnici Granične policije BiH u četvrtak morali intervenirati kako bi spasili 54-godišnjeg muškarca koji se gotovo utopio u nabujaloj Neretvi.

Iz sjedišta granične policije BiH priopćeno je kako su nakon proglašenja opće opasnosti od poplava na području Čapljine sve raspoložive snage i tehnika stavljene u stanje pojačane pripravnosti a na to su područje morala biti dopremljena i plovila iz Neuma.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!