22. KOLOVOZA 2012. 09:20h

Republikanski kandidat Romney u kampanji financijski nadmašio Obamu za 50%

Foto

Svijet
0

Tekst

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney je krajem srpnja raspolagao sa 60 milijuna dolara više od američkog predsjednika Baracka Obame za izbornu kampanju, prema podacima objavljenim u utorak.

Prema mjesečnom izvješću odbora kampanje Baracka Obame, koje je u ponedjeljak navečer poslano Saveznom povjerenstvu za izbore (FEC), sadašnji predsjednik je krajem srpnja mogao računati na oko 124 milijuna dolara, raspoređenih između izbornog stožera i njegove Demokratske stranke.

Njegov protivnik Mitt Romney je u istom razdoblju imao na raspolaganju 50 posto veći iznos, ili oko 186 milijuna dolara, naveo je njegov izborni stožer početkom kolovoza.

Obamino zaostajanje proistječe iz činjenice da ga je Romney u posljednja tri mjeseca nadmašio u prikupljanju donacija, ali i iz velike potrošnje demokrata na TV oglašavanje.

Samo tijekom posljednjeg vikenda Romney je dobio sedam milijuna dolara od privatnih donatora u Massachusettsu, saveznoj državi u kojoj je bio guverner, ali koja redovito bira demokratskog kandidata na izborima. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!