REALNE PROGNOZE

11. LISTOPADA 2008. 11:50h

Rehn: Ovakva BiH nema šanse ući u EU

Foto

Svijet
0

Tekst

Na upit raspada li se BiH, Rehn je odgovorio kako ne misli da se to dešava, ali i da ovakva nema šanse postati članicom EU-a.

Europska unija u cjelini je veoma zabrinuta razvojem situacije u BiH, izjavio je povjerenik za proširenje EU Olli Rehn u intervju za Dnevni avaz od subote.

Po Rehnovim riječima "nema baš nikakve šanse da ovakva BiH bude članica EU". Na upit raspada li se BiH, Rehn je odgovorio kako "ne misli da se to dešava".

Rehn je pohvalio angažman Republike Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji.

- Hrvatska dobro napreduje u procesu pregovora i nadam se da ćemo to završiti prije kraja naredne (2009.) godine. Naravno, pod uvjetom da Hrvatska bude u stanju uraditi svoj dio posla - istaknu je Rehn.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!