17. VELJAE 2012. 11:56h

Razbojnici opljačkali muzej na Olimpu, grčki ministar kulture dao ostavku

Foto

Svijet
0

Tekst

Naoružani pljačkaši zavezali su čuvara muzeja na Olimpu i ukrali desetke izloženih antikviteta. Grčki ministar kulture Pavlos Geroulanos podnio je ostavku nakon vijesti o pljački muzeja.

Policija i uprava muzeja u kršu koji su pljačkaši ostavili za sobom nisu odmah znali koliko je izložaka ukradeno, ali procjenjuje se, javlja AP, kako je nestalo oko 60 predmeta.

U muzeju bi se 10. svibnja trebala održati ceremonija paljenja Olimpijskog plamena koji će onda krenuti put Londona.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!