21. KOLOVOZA 2015. 15:05h

RASTU TENZIJE Zapaljeno sklonište za izbjeglice u Njemačkoj

Njemačka, sklonište za izbjeglice

Foto

Svijet
0

Tekst

Sklonište izbjeglica u Njemačkoj zapaljeno je u Bavarskoj, objavila je u petak policija dok se vlasti pokušavaju nositi s dosad najvećim priljevom ljudi koji bježe od nasilja i siromaštva.

U četvrtak 17 osoba ozlije?eno je u pobuni u skloništu u središnjoj Njemačkoj zbog potrganog Kurana i političari su upozorili na rastuće tenzije. Očekuje se da će se broj osoba koje će tražiti azil u Njemačkoj učetverostručiti ove godine.

Vatrogasci su uspjeli staviti pod kontrolu požar u skloništu u Neustadtu an der Waldnaab koji je izbio oko tri ujutro.

Izbjeglice su kazale policiji kako su vidjele dvije osobe kako ulaze kroz prozor u prizemlju i treću osobu ispred zgrade.

Policija je objavila kako ne može isključiiti ksenofobiju kao motiv.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!