2. SRPNJA 2012. 18:44h

Rasmussen pozvao međunarodnu zajednicu da ponudi rješenje za Siriju

Foto

Svijet
0

Tekst

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen pozvao je u ponedjeljak međunarodnu zajednicu da bez odlaganja u Siriji primjeni neko političko rješenje, potvrdivši medijima da nikakva vojna intervencija Saveza nije u planu.

"Dobar odgovor na tu krizu je politički odgovor, odgovor usuglašen u međunarodnoj zajednici protiv režima koji je izgubio svu čovječnost i legitimnost", izjavio je Rasmussen.

Pozdravljajući dogovor iz Ženeve, ocijenio je da međunarodna zajednica treba zaustaviti sukob u Siriji i "to mora učiniti odmah".

"Taj sukob predugo traje. Koštao je mnogo života i ugrozio stabilnost cijele regije", dodao je.

Kao što je kazao na početku izbijanja krize 2011., Rasmussen je ponovio da "NATO nema namjeru intervenirati u Siriji". Također je kazao da "Savez ne održava dijalog s oporbenim skupinama u Siriji". (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!