16. LIPNJA 2013. 10:21h

Quetta u šoku nakon dvostrukog napada

Foto

Svijet
0

Tekst

Dan žalosti proglašen je u nedjelju u pakistanskom gradu Quetti nakon što su u subotu u dva napada naoružane osobe ubile 25 osoba, javlja BBC.
Nakon što je bomba u autobusu usmrtila 14 studentica i ranila 22, militanti su napali preživjele na liječenju i ondje ubili još 11 osoba.

Četiri napadača također su ubijena a jedan je uhićen, rekli su dužnosnici.

Dosad nije utvrđen jasan motiv napada ali se krivim smatra sunitska militantna skupina. Muškarac koji se predstavio kao njezin glasnogovornik kazao je za BBC da su napadi osveta za raniji napad sigurnosnih snaga na tu skupinu, Laškar-e-Džangvi, u kojem su ubijeni žena i djeca.

Quetta, grad od 900.000 stanovnika na jugozapadu zemlje, dugo je poprište sektaškog nasilja između sunitske i šijitske muslimanske zajednice.

(Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!