1. LISTOPADA 2011. 14:43h

`Putin je reinkarnacija Sv. Pavla, priprema Rusiju za dolazak Krista`

Foto

Svijet
0

Tekst

Vladimir Putin reinkarnacija je apostola Pavla i Bog ga je poslao na zemlju da pripremi Rusiju za dolazak Isusa Krista ┬ľ govori majka Fotinja, ─Źelnica sekte koja ruskoga premijera ┬Ütuje kao bo┬×anstvo. Na bre┬×uljku iznad rijeke Volge u selu Bol┬Üaja Jelnja, nedaleko od grada Ni┬×nji Novgorod, 400 kilometara isto─Źno od Moskve, majka Fotinja (62), doma─çica, predvodi skupinu mr┬Üavih ┬×ena koje se svakoga dana mole Vladimiru Putinu i, kako ka┬×u, provode "Zakon ljubavi".

Kao Sveti Pavao

┬ľ Ja sam reinkarnacija Ivane Orleanske. Blagovijestim ono ┬Üto mi je Bog objavio ┬ľ kazala je majka Fotinja novinaru Spiegela, koji ih je posjetio na njihovu skromnu imanju. Imanje se sastoji od velike oku─çnice i trokatnice sazidane bijelim ciglama, zlatne kupole i starih vrata.

Svoju "putinomolju" nazivaju "Kapelica uskrsnuća Rusije". Žene su uvjerene da se bivši sovjetski obavještajac, koji je progonio vjernike i rušio crkve, Putin, preobratio jednako kao apostol Pavao, veliki progonitelj kršćana prije svojega obraćenja.

┬ľ Kad je postao premijer, Duh Sveti je u┬Üao u njega. Otada on svoje stado vodi mudro, kao neko─ç apostol ┬ľ uvjerena je majka Fotinja.

Kao i u Bol┬Üaja Jelnji, i u drugim kucima isto─Źne Rusije obo┬×avanje premijera Putina ne poznaje granice. Tako je i glavni ruski rabin prije nekoliko mjeseci odu┬Üevljeno zborio o Putinu.

┬ľ Ruski narod ima sve razloge tra┬×iti da vas Bog blagoslovi, Svaki dan i svaki sat u─Źinite mnogim ljudima dobro, spasite stotine i tisu─çe svjetova ┬ľ u zanosu je zborio rabin Berl Lasar. Vladislav Surkov, utjecajni zamjenik ┬Üefa uprave Kremlja, u Putinu vidi ─Źak i "─Źovjeka kojega su sudbina i Jahve poslali u Rusiju."

┬ľ On u sebi nosi duh cara. Svaki dan smo molili da se vrati natrag u Kremlj ┬ľ ka┬×e majka Fotinja, a njihove molitve su usli┬Üene.

Putinomanija u Rusiji gotovo i ne poznaje granice. Ve─çina Rusa do┬×ivljava ga kao "amajliju nacije". Prema anketama, 57 posto Rusa smatra da se stvara kult Putina.

Gotovo ─Źetiri godine birokrati i ve─çina gra─Ĺana slu┬Üali su govore Dmitrija Medvedeva, ruskoga predsjednika, koji je provodio kampanju za te┬Üke reforme i nastojao modernizirati zemlju. Duboko u sebi, oni ipak vjeruju da je Putin jedini koji mo┬×e rije┬Üiti sve problema u budu─çnosti, na temelju svoje aure, iako korupcija raste iz godine u godinu.

Kada je rije─Ź o sekta┬Üima koje vodi majka Fotinja, oni ionako nemaju izbora.

┬ľ Bog je odredio Putina da Rusiju pripremi za dolazak Isusa Krista ┬ľ ka┬×e Fotinja. No premijer, ─Źini se, ne vjeruje previ┬Üe u bo┬×ansku milost, nego sve vi┬Üe ja─Źa svoju ovozemaljsku mo─ç. Tako je u Volgogradu, biv┬Üem Staljingradu, formirao izborni savez s prijete─çim, borbenim imenom "Narodna fronta" u koji je pozvao sve osobe "sa svje┬×im i zanimljivim idejama."

Fronti se odmah priklju─Źi┬Üe dr┬×avna poduze─ça poput Ruske po┬Üte (400.000 zaposlenih) i Ruske ┬×eljeznice (milijun zaposlenih). Priklju─Źili su se i "Ruski agrarni pokret", koji navodno okuplja ─Źak 38 milijuna ruralnih stanovnika, a tu je i nepoznat broj obo┬×avateljica iz "prvog sveruskog susreta plavu┬Üa".

Pronevjera i vje┬Üti─Źarenje

A majka Fotinja, ro─Ĺena kao Svetlana Frolova, sredinom devedesetih sjedila je u zatvoru 21 mjesec jer je kao dr┬×avna slu┬×benica pronevjerila novac. Nakon toga otvorila je "Centar za kozmo-energetsku medicinu" i "Hram uskrsnu─ça Rusije". Po Rusiji su se pro┬Üirile pri─Źe da Fotinja polaganjem svojih ruku na bolesnika lije─Źi ─Źak i leukemiju. Za to ─Źesto dobije omotnice na kojima pi┬Üe "Za ljubav".

Pravoslavna crkva optu┬×uje ju za vje┬Üti─Źarenje, jer mjesnoj crkvi "Sveti Nikola ─Źudotvorac" otima vjernike i donatore. Zbog toga joj je Crkva prije nekoliko godina za vrat zaka─Źila tajnu slu┬×bu FSB.

┬ľ Tada su po─Źeli javno ┬Ütovati Putina kao sveca ┬ľ da se za┬Ütite od istrage ┬ľ kazao je umirovljeni vojni ─Źasnik.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!