5. KOLOVOZA 2012. 19:58h

Putin, Guel i Ban Ki-moon pozvani na summit nesvrstanih u Teheranu

Foto

Svijet
0

Tekst

Ruski predsjednik Vladmir Putin, turski Abdullah Guel i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvani su na summit pokreta nesvrstanih koji ─çe se 30. i 31. kolovoza odr┬×ati u Teheranu, javila je u nedjelju slu┬×bena iranska agencija Irna.

"Vladimir Putin i Abdullah Gul su najugledniji gosti summita", rekao je Mohamed Reza Forgani, glasnogovornik summita pokreta nesvrstanih na kojemu ─çe sudjelovati oko 120 zemalja.

Forgani je dodao da je poziv za sudjelovanje upu─çen i glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonu koji je prihvatio poziv.

Rusija i Turska koje nisu u tom pokretu, zasad nisu slu┬×beno potvrdile dolazak.

Kako navodi Forgani, tridesetak zemalja ─çe sudjelovati na razini predsjednika dr┬×ave i vlade.

Iran ─çe u toj prigodi preuzeti predsjedanje pokretom u idu─çe tri godine, nakon Egipta.

Iranski potpredsjednik Hamid Bagaj treba u srijedu doputovati u Kairo kako bi pozivnicu predsjednika Mahmuda Ahmadinejada uru─Źio novom egipatskom predsjedniku Mohamedu Morsiju. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!