22. LIPNJA 2012. 11:49h

Putin: Rusija će graditi plinovod kroz Republiku Srpsku

Foto

Svijet
0

Tekst

Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je, tijekom razgovora s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u četvrtak na rubu gospodarskog foruma u Sankt Peterburgu, potporu izgradnji kraka plinovoda "Južni tok" kroz Republiku Srpsku, objavili su u petak tiskani mediji u BiH.

„Na sastanku je posebno bilo riječi o izgradnji plinovoda Južni tok, a Putin je podržao izgradnju kraka toga plinovoda kroz Republiku Srpsku“, navode mediji pozivajući se na službene izvore.

Ruski predsjednik izrazio je očekivanje da će se nastaviti i započeti projekti, prije svega u području istraživanja i prerade nafte.

Dodik je upoznao Putina i s hidroenergetskim potencijalima Republike Srpske, a razgovarano je o mogućim investicijama ruskih tvrtki u hidroenergetiku te o aktivnostima ruske Sberbanke u Republici Srpskoj.

Dodik je s Putinom razgovarao tijekom radnog ručka, kojemu su nazočili i predsjednik makedonske vlade Nikola Gruevski, predsjednik Kirgistana Almazbek Atambajev, kenijski predsjednik Mvaki Kibaki i finski ministar financija Juta Urpilainen.

Južni tok je međunarodni projekt izgradnje transkontinentalnog plinovoda koji bi trebao povezati izvorišta ruskog prirodnog plina preko Crnoga mora s Europom. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!