16. LIPNJA 2013. 12:35h

Potres u Meksiku

Spasilačke ekipe i psi tragači uputile su se u najteže pogođena područja, a sumnja se kako je mnoštvo ljudi ostalo zarobljeno u svojim domovima u Mexicaliju.

Foto

Svijet
0

Tekst

Potres jačine 5,8 stupnjeva zabilježen je u noći na nedjelju u središnjem Meksiku, a osjetio se i u prijestolnici, priopćile su vlasti ne navodeći ima li žrtava i materijalne štete.
Epicentar potresa bio je tridesetak kilometara jugozapadno od grada Huitzuco u državi Guerrero na dubini od 50 kilometara, priopćila je Meksička seizmološka služba.

"Po prvim izvješćima, u meksičkoj prijestolnici nije bilo nikakve štete", napisao je gradonačelnik na svom Twitter profilu.

Radio Formato 21 je javio da su neke četvrti prijestolnice ostale bez struje.

(Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!