19. TRAVNJA 2012. 20:00h

Policija uhitila "slovenskog Breivika", skrivao ga je otac

Ljubljana

Foto

Svijet
0

Tekst

Slovenska policija je nakon dva dana traganja uhitila 29-godišnjeg  Juru Turka koji je prijetio da će učiniti isti pokolj kao Breivik u Oslu, piše 24sata.

Njegovi roditelji su izgubili spor zbog kuće koji su izgradili bez dozvole, a inspekcija im je kuću srušila. To je razbjesnilo njihova sina pa je telefonski prijetio državnom inspektoratu da će izvršiti pokolj za vrijeme masovnog štrajka u Sloveniji.

Turka, koji je danas uhićen, skrivao je njegov otac koji je najavio kako će podići tužbu protiv policije jer je njegov sin nevin. Tvrdi kako je sina osobno predao policiji, ali policija je to demantirala. Tjeralica za njim raspisana je bila u utorak, a policija je upozorila građane kako je Turk naoružan i opasan.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!