21. VELJAE 2012. 12:10h

Policija oslobodila 41 dijete iz logora za obučavanje bombaša samoubojica

Foto

Svijet
0

Tekst

Afganistanska je policija spasila 41 dijete iz logora za obučavanje bombaša samoubojica u istočnoj provinciji Kunar, izvijestilo je u ponedjeljak ministarstvo unutarnjih poslova.

Djeca u dobi od šest do 11 godina spašena su 15. veljače. Četvorica militanata, koja su prevarila obitelji te djece, uhićena su, a djeca su vraćena obiteljima.

Nije neuobičajeno da se talibani koriste djecom i tinejdžerima u terorističkim napadima. Tako su 12. veljače u Afganistanu uhićena dvojica 10-godišnjaka koja su navodno planirala napad na afganistanske i međunarodne sigurnosne snage u južnoj provinciji Kandahar.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!