21. KOLOVOZA 2015. 11:46h

Policija istražuje prezaduženog Slovenca koji je prodavao svoj bubreg

Ožiljak nakon va?enja bubrega koji će biti prodan za transplantaciju

Foto

Svijet
0

Tekst

Slovenska policija i državno odvjetništvo istražuju slučaj prezaduženog 60-godišnjaka iz Prekmurja koji je preko oglasnika na lokalnom internet portalu objavio da za 50.000 eura prodaje bubreg, kako bi se spasio od ovrhe na kuću i vratio dug banci, te kupio ogrjev za dolazeću zimu, piše u petak mariborski list "Večer".

Oglas s takvim sadržajem pojavio se prošle srijede na lokalnom portalu Sobotainfo.com, ali je dan kasnije povučen jer je čovjek, makar se našao u velikoj nevolji i ne vidi drugog izlaza nego da proda svoj organ, svjestan da bi njegov potez mogao biti nezakonit, a uz to živi na selu, gdje bi mogao doživjeti neugodnosti, pa se ne želi javno eksponirati.

Lokalni portal inače je za njega skupljao i dobrovoljne priloge jer već niz godina prima socijalnu pomoć i pakete Crvenog križa, piše list.

Kako javljaju slovenski mediji, potrebiti Slovenac navodno živi uz samu granicu s Hrvatskom. Osim toga je u oglasu koji je u me?uvremenu povučen dao broj telefona koji je registiran u Hrvatskoj. Zato je, kako navode, slovenska policija u rasvjetljavanju cijelog slučaja zamolila i za pomoć hrvatskih kolega.

Mediji navode da bi - ukoliko se priča pokaže točnom - to bio prvi slučaj da netko iz socijalnih razloga u Sloveniji želi prodati svoj organ.

Uz to, upozoravaju da je područje transplantacije organa u Sloveniji dobro regulirano, da do sada nije zabilježen nijedan slučaj ilegalne trgovine organima, te da je eventuualno pomaganje u takvom zahvatu najstrože zabranjeno i kažnjivo.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!