OPASNI PSI NA ULICAMA

30. STUDENOG 2009. 22:06h

Pitbull izmasakrirao i ubio četverogodišnjaka

Foto

Svijet
0

Tekst

Ovo definitivno nije prvi slučaj ovakvih napada na djecu. Dječakova baka pokušala je malenog otrgnuti od, po život opasnih, ralja.

Četverogodišnjeg dječaka nasmrt je izgrizao pitbull dok ga je čuvala baka. Dječačić John Paul Massey pretrpio je ozbiljne ozljede i preminuo na licu mjesta. Incident se dogodio u Liverpoolu. Dječakova se 63-godišnja baka uzalud trudila zaštititi dječaka od bijelo-smeđe životinje te je pritom zadobila ozlijede koje nisu opasne po život. Pas navodno pripada dječakovu ujaku koji je u vojsci.

U trenutku kad je policija pristigla, pas je bio u živčanom stanju ispred vrta te je predstavljao opasnost za javnost. Nismo imali drugih opcija, nego da ga ubijemo najbrže i najhumanije moguće

Jedan od policajaca na poprištu

- Pas je počeo lajati oko ponoći. Bio je vrlo glasan. Nakon toga sam čuo zvuk policijskih sirena i hitne pomoći - rekao je potreseni susjed za Daily Mail.

Potreseni susjed je još jedino mogao dodati kako je riječ o divnoj obitelji. Sve ostale riječi su bile suvišne u ovakvoj tragediji.

- Njegova baka na cesti je uvijek djelovala sretno i nasmješeno - dodao je susjed.

Drugi susjed nesretne obitelji je izjavio kako je u potpunom šoku zbog dječakove smrti i dodao kako su u tom susjedstvu imali puno problema s nasilnim psima.

Nije bilo drugih opcija, nego ubiti psa

- Čuo sam pucnjeve oko 2 ujutro. Pretpostavljam da su tad uspavali psa. Grozno je što se dogodilo toj obitelji. I ja imam psa i ponekad me strah šetati s njim, jer se bojim da ga netko ne napadne - kazao je šokirani muškarac. 

Još se nekoliko susjeda žalilo na nasilne pse u ulici. Ispričali su kako je prije godinu dana jedan od njih rastrgao mačku na cesti.

- U trenutku kad je policija pristigla, pas je bio u živčanom stanju ispred vrta te je predstavljao opasnost za javnost. Nismo imali drugih opcija, nego da ga ubijemo najbrže i najhumanije moguće - rekao je djelatnik iz policije.

Zakonik o opasnim psima iz 1991. godine zabranio je prodaju četiri vrste pasa: pit bull terijere, japanske tosase, argentinske doge i filu braziliju. Također su zabranjeni psi namijenjeni za borbe pasa. Prema tom zakoniku, psi koji su okarakterizirani kao opasni ili izvan kontrole, moraju se eutanizirati, a vlasnik može biti pritvoren do šest mjeseci. Ako pas nekoga napadne, vlasniku prijete i do dvije godine zatvora.

Sličan slučaj dogodio se na Novu godinu 2007. godine kad je petogodišnju Archie-Lee Hirst nasmrt izgrizao rotvajler u domu njezine bake, u zapadnom Yorkshireu.
Također, u veljači ove godine, tromjesečno dijete napala su i ubila dva obiteljska psa u Walesu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!