26. OUJKA 2012. 21:59h

Piratska stranka ušla u parlament pokrajine Saarland

Foto

Svijet
0

Tekst

Nakon što je u rujnu prošle godine dobila mjesto u berlinskom parlamentu, Piratskoj stranci to je pošlo za rukom i na izborima u pokrajini Saarland.

Pirati su, naime, osvojili četiri zastupnička mjesta u parlamentu pokrajine uz granicu s Luksemburgom i Francuskom koja ima nešto više od milijun stanovnika.

Osvojili su više glasova i od stranke Zelenih koja će imati dva zastupnika u parlamentu. Povjerenje im je dalo 35.646 glasača čime su osvojili 7,4 posto glasova.

Pa iako se Piratska stranka zalaže za besplatno skidanje sadržaja s interneta u predizbornoj kampanji nije stavljala naglasak na to već na transparentnost vlade, mogućnost obrazovanja te pravo građana da sudjeluju u donošenju odluka.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!