22. SRPNJA 2012. 21:55h

Peking: U obilnim kišama poginulo 37 osoba, grad u prometnom kaosu

Foto

Svijet
0

Tekst

Trideset i sedam osoba poginulo je u najjačim kišama i poplavama koje su u posljednjih šezdeset godina pogodile kineski glavni grad Peking, izvijestila je agencija Xinhua.

>>Obilne kiše u Pekingu odnijele najmanje 10 života<<

Po ranijim izvješćima agencije, poginulo je bilo deset osoba. Agencija je pojasnila da su nove žrtve obilnih kiša koje padaju na Peking od subote poslijepodne, a zbog kojih je evakuirano 30.000 osoba, otkrivene u međuvremenu.

Kiše su izazvale prometni kaos, a oko 80.000 ljudi ostalo je zarobljeno u zračnoj luci.

Od subote, otkad je počela obilna kiša, na gradske je ulice palo 170 litara vode po četvornom metru, a u mjestima pokrajine Fangshan zapadno od Pekinga čak 460 litara po četvornome metru, prenosi agencija. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!