29. OUJKA 2012. 09:49h

Papa poručio SAD-u da okončaju trgovinski embargo protiv Kube

Foto

Svijet
0

Tekst

Papa Benedikt XVI. pozvao je na okončanje američkog trgovinskog embarga protiv Kube po završetku svog trodnevnog posjeta Kubi. Na putovanju označenom pozivima za promjene na Kubi posljednja poruka ipak je bila upućena SAD-u kao kubanskom dugogodišnjem ideološkom neprijatelju koji već 50 godina trgovinskim embargom pokušava srušiti komunističku vlast na karipskom otoku.

U pozdravnom govoru prije odlaska papa je kazao kako Kuba može izgraditi "otvoreno i obnovljeno društvo širokih vizija", ali to je otežano, donosi Reuters, "kada restriktivne ekonomske mjere, nametnute od drugih zemalja, nepravedno opterećuju kubanski narod".

- Ovo vrijeme hitno zahtjeva da se u osobnoj, nacionalnoj i međunarodnoj suradnji odbace jednostrani i nepromjenjivi stavovi - poručio je "njemački papa", kakao ga je sam Fidel Castro nazvao.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!