20. LISTOPADA 2013. 09:33h

Papa Franjo sastao se s predsjednikom Europske središnje banke

Foto

Svijet
0

Tekst

Predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi razgovarao je u subotu s papom Franjom na privatnoj audijenciji, priopćio je Vatikan.

Vatikan nije kazao što je bila tema razgovora, ali vjerojatno su se odnosili, kako ocjenjuje agencija Reuters, na globalno i europsko gospodarstvo.

Od izbora u ožujku, papa Franjo snažno kritizira globalni ekonomski sustav.

Prošli je mjesec pozvao vlade da učine više u smislu stvaranja novih radnih mjesta.

Draghi je bio guverner talijanske narodne banke od 2006. do preuzimanja čelnog mjesta ECB-a 2011.

(Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!