11. KOLOVOZA 2013. 15:34h

Papa Franjo pozdravio muslimane

Foto

Svijet
0

Tekst

Papa Franjo u nedjelju je na Trgu sv. Petra toplo pozdravio muslimane koji su Ramazanskim bajramom proslavili mjesec posta i molitve te je pozvao krš─çane da se vode ljubavlju u svim ┼żivotnim aktivnostima.

 

"┼Żelio bih pozdraviti muslimane diljem svijeta, našu bra─çu, koji su nedavno završili mjesec ramazan", rekao je Papa u nedjeljnom Angelusu pred tisu─çama ljudi.

Podsjetio je da je po─Źetkom kolovoza uputio pozdrav muslimanskim zajednicima te izrazio "┼żelju da se krš─çani i muslimani anga┼żiraju na promicanju me?usobnog poštovanja, napose u obrazovanju novih naraštaja".

Papa je u svome tekstu od 2. kolovoza izrazio "poštovanje i prijateljstvo prema svim muslimanima, napose prema njihovim vjerskim vo?ama" te je pozvao na "suzdr┼żavanje od neopravdane i klevetni─Źke kritike dviju religija.

U nedjelju je papa Franjo vjernicima govorio o vrijednosti ljubavi "koja daje vrijednost i ljepotu svemu: obitelji, radu, u─Źenju, prijateljstvu, umjetnosti i svim ljudskim aktivnostima".

Ljubav "daje smisao negativnom iskustvu jer omogu─çuje da krenemo dalje i ne ostanemo zato─Źenici zla", rekao je Franjo. (Hina)

 

Dalje.com
1/0